top of page

Potvrđen kontinuitet proizvodnje dimovodnih cevi u skladu sa vežećim tehničkim propisima za proizvod


Dana 12.03.2015. godine izvršena je nadzorna provera Fabričke Kontrole Proizvodnje od strane Instituta TSUS iz Bratislave, Republika Slovačka. Navedeni institut je notifikaciono telo imenovano od strane EU za ocenjivanje usaglašenosti.


Kao rezultat provere Institut TSUS je izdao SERTIFIKAT br. 1301-CPR-0716, kojim se potvrđuje da dimovodne cevi kao proizvod Keramike a.d. Mladenovac u stečaju zadovoljavaju sve zahteve standarda EN 1457-1:2012 i EN 1457-2:2012, a odnosi se na korišćenje dimovodnih cevi u suvim i vlažnim uslovima.


Ovim sertifikatom Keramika a.d. Mladenovac u stečaju potvrdila je usaglašenost svojih proizvoda sa odgovarajućom direktivom za građevinske proizvode "novog pristupa" 305/2011/EU i stekla pravo da izda "Izjavu o usaglašenosti" i postavi CE znak na svoje proizvode.


Keramika a.d. Mladenovac u stečaju visokim nivoom kvaliteta svojih proizvoda i potvrdom o usaglašenosti sa nacionalnim tehničkim zahtevima za građevinske proizvode i direktivama EU, omogućava izvođačima radova, domaćim i stranim, bezbedno korišćenje svojih proizvoda. Na ovaj način dajemo skroman doprinos razvoju građevinarstva i trasiranju pravog puta za ulazak u Evropsku uniju.





Istaknute vesti
Najnovije vesti
Arhiva
bottom of page